SodC (Silenziosi Operai della Croce) Kereszt Csendes Munkatársai

Vissza...

A Szűzanya Lourdes-ban és Fatimában tett imádságra és bűnbánatra felhívó kérései arra ösztönözték Mons. Novarese-t, hogy létrehozza ezt a társulatot, melynek működése 1950. november elsején indult, és hivatalosan 1960. február 11-től egyházi jóváhagyással társulatként működik.
A SodC tagjai az evangéliumi tanácsok (szegénység, tisztaság, engedelmesség) gyakorlása által a kereszt megváltói tervének való teljes odaadottságot valósítják meg. A társulat tagjai – férfiak és nők, papok és laikusok, egészségesek és betegek, közösségben vagy családban élve – azon dolgoznak, hogy felfedjék a betegek előtt a szenvedés keresztény értelmét és segítségükre legyenek hozzáértő segítségnyújtással, orvosi kezeléssel.
A SodC tagjai a kereszt tövében álló Mária bibliai képében saját küldetésüket szemlélik, mely az üdvösségre és a reményre szól. Jézus keresztjéről új távlatokat nyitott Édesanyja, és tanítványai előtt is. A SodC tagjai arra törekszenek, hogy Mária iskolájában Mária személyéhez hasonuljanak, aki Isten szavait forgatta szívében (vö. Lk 2, 51) és mindig Isten akaratát valósította meg. Gyermeki bizalommal fordulnak Isten Anyja felé, és bevezetik belső életükbe és apostoli munkájukba.
A SodC társulata ad lendületet a CVS életének és tevékenységének, hogy az apostoli munka elterjedjen és minden nép szenvedőit elérhesse. A SodC közösségei jelen vannak Olaszországban, Portugáliában, Lengyelországban, a Szentföldön, Kolumbiában, Kamerunban.

Vissza...